Kruijff Consultancy

Yvonne de Kruijff is lid van de Laergroep met haar onderneming Kruijff Consultancy

Yvonne de Kruijff

Dat mensen hun eigen mogelijkheid leren ontdekken en onderzoeken is mijn “Leitmotief”

In 1994 ben ik gestart als zelfstandige met mijn praktijk voor supervisie, loopbaanbegelieidng en psychosociale hulpverlening. Sindsdien werk ik veel rond vragen die spelen op het grensvlak van persoonlijke, professionele en organisatieontwikkeling. Ik begeleid individuen, teams en organisaties bij ontwikkelings- en innovatieve processen waarbij ik zowel de mensen als de organisatie in contact breng met hun eigen kracht, mogelijkheden en vitaliteit en er met bezieling aan werk om individuen, teams of organisaties te transformeren tot gezond functioneren en samenwerken. Maar ook tegenslagen horen bij het leven en soms staat je leven dan even helemaal op zijn kop. Pijn, verlies, afscheid, dood, nieuw leven het hoort allemaal bij het dagelijks leven. Soms lukt het niet alleen en dan is het fijn als er iemand is die met je mee luistert en de pijn van het gemis kunt delen.

Vanuit betrokkenheid en mededogen samen op een inventieve speelse wijze met cliënt samenwerken Zo al doende kunnen zij hun mogelijkheden herontdekken en dit in hun dagelijkse leven en werk vorm geven. Daar haal ik steeds opnieuw mijn vreugde uit en dat motiveert mij keer op keer.
Mijn werkzaamheden hebben altijd plaats in een context waarin een 3-tal elementen steeds een belangrijke rol spelen, nl(1) hoe gaat het tussen mensen, (2) wat speelt zich bij mensen van binnen af en(3) welke rol speelt omgeving en de context hierbij. Uitgaande van wat er speelt bij cliënt werk ik in het hier en nu. Indien nodig leg ik een link met de eigen historie en de eigen toekomst. Op deze wijze krijgt zowel jij als individu en de organisatie zicht op en inzicht in de eigen mogelijkheden om de toekomst te veranderen. Juist in de integratie van deze inzichten ligt mijn kracht bij het begeleiden op individueel-, groeps- als ook op organisatieniveau. Daarnaast heb ik vele jaren ervaring in het onderwijs en bestuurservaring in verenigingen Op dit moment maak ik als Vicevoorzitter geaccrediteerd counsellor deel uit van het bestuur van de Europese Associatie voor Counselling.