de Laergroep

Leden van de Laergroep: Henk Ouderdorp, Simon Schutte, Yvonne de Kruijff en Chris Bisschop

De Laergroep

De Laergroep is een samenwerkingsverband van vier onafhankelijke organisatieadviseurs, trainers en coaches. Leden van De Laergroep vinden het van groot belang om zichzelf regelmatig in nieuwe leersituaties te begeven om kennis en ervaring van daaruit mee te nemen in hun werk.
Een van die leersituaties zijn de werkplaatsbijeenkomsten voor mensen uit de verschillende netwerken. Sinds 1999 heeft De Laergroep 31 werkplaatsbijeenkomsten georganiseerd volgens een kleinschalige formule: samen denken, samen leren en samen werken op een intensieve, confronterende en deels informele manier. Verdere belangrijke kenmerken zijn een gemêleerde groep, kleinschaligheid en huiselijkheid. Het aantal deelnemers blijft beperkt tot ongeveer 20 om de onderlinge interactie en het contact met de inleider te bevorderen. Voor de werkplaatsbijeenkomsten nodigt De Laergroep steeds weer nieuwe, inspirerende en confronterende inleiders uit die landelijke bekendheid genieten. Eén keer per jaar probeert de Laergroep voor de deelnemers van alle voorgaande werkplaatsbijeenkomsten een unieke, landelijke bijeenkomst te organiseren.

Daarnaast komen de leden van de Laergroep geregeld bijeen voor intervisie. Op toerbeurt wordt een thema centraal gesteld; vaak gaat het om actuele problemen in de samenleving of concrete situaties in de eigen adviespraktijk.
Ook maakt de Laergroep gebruik van collegiale consultatie: per mail, per telefoon of gewoon face to face. Het belang in combinatie met de urgentie van de problematiek zorgt er dan voor dat onderling snel contact gelegd kan worden.

Het team van links naar rechts:
Henk Ouderdorp
Simon Schutte
Yvonne de Kruijff
Chris Bisschop