27: Katja StaartjesWerkplaatsbijeenkomst van de Laergroep

TOPinspiratie
– van DROOM tot SUCCES –

Een inspirerende, maar ook confronterende bijeenkomst met als inleider Katja Staartjes, eerste Nederlandse vrouw die de Mount Everest (8848 m) beklom.

Vrijdag 12 juni 2009 Laren (bij Lochem, Gld.)
Met passie en aan de hand van indrukwekkende beelden neemt Katja Staartjes u mee naar de hoogste toppen van de wereld. Haar lezing is één grote metafoor voor het leven en persoonlijk leiderschap.

Passie
Wat is uw grootste inspiratiebron?
Voor Katja Staartjes zijn het de bergen. De magische kracht van het majestueuze landschap, de extreme omstandigheden, de verbondenheid met teamgenoten en de fysieke inspanning van het trekken & klimmen, maken elke bergtocht tot een wezenlijke ervaring.

Expedities als metafoor
De wereld telt 14 bergen hoger dan 8000 meter. Het leven tijdens deze klimexpedities is extreem. In een paar maanden doe je een schat aan indrukken en ervaring op. Daarom, én omdat er zoveel parallellen zijn met het dagelijks leven en werk, leent een klimexpeditie zich bij uitstek voor een boeiende lezing. Tijdens een expeditie word je niet alleen lichamelijk op de proef gesteld, vooral mentaal moet je over veerkracht beschikken. Je krijgt te maken met de ijle lucht, temperaturen van min 25˚C, verwoestende stormen en ingesneeuwde tenten. Je moet niet slechts kunnen doorzetten, maar vooral geduld betrachten en het beste moment kunnen bepalen om naar de top te gaan. Zonder enige vorm van luxe ben je teruggeworpen op de natuur, op jezelf en je teamgenoten. De kleinste fout kan fataal zijn. Dat zet alles op scherp, en als team kom je dan ook razendsnel tot elkaar. Dan blijkt ook of de samenwerking goed loopt.
Of juist niet. Kortom, een unieke ervaring.