23: Dr. Rens van LoonWerkplaatsbijeenkomst van de Laergroep


Het geheim van de leider

– een zoektocht naar essentie –

 

 
 

Een inspirerende bijeenkomst van De Laergroep met Dr. Rens van Loon, bekend van zijn publicaties over leiderschap

Vrijdag 3 november 2006 in Hierden (Harderwijk)
 

Leiderschap is een fascinerend thema van alle tijden. Iedereen krijgt er mee te maken, als leider of als volger. Iedere dag gaat het journaal over leiderschap, of meestal over het gebrek daaraan.
Rens van Loon neemt u in deze werkplaats mee op uw zoektocht naar de essentie van uw eigen leiderschap, de structuur en het succes. Met drie korte inleidingen over stijlen, bronnen en rollen, met daaraan gekoppeld diverse oefeningen en uiteraard weer veel onderlinge interactie helpt Rens van Loon u verder te komen bij het ontdekken van uw leiderschap.
‘All important things in life cannot be taught, they have to be learned’.

Leiderschap heeft alles te maken met dialoog, ontwikkeling en uiteindelijk transformatie, aldus Rens van Loon. Wat het precieze antwoord is op de vraag wat goed leiderschap is, hangt af van de situatie, de persoon en de organisatie.
Op overtuigende en inspirerende wijze laat Rens zien dat dialoog altijd de sleutel is; dialoog van de leider met zichzelf, met de ander, in de context van organisatie en maatschappij. Dialoog is het aangaan van het gesprek, het overleg tussen mensen, individueel of in groepen mensen: “Mijn ervaring is dat modern, hedendaags leiderschap niet meer om de dialoog heen kan”.

De dialoog maakt dan ook een belangrijk deel uit van deze landelijke werkplaats. De uitkomsten van korte, prikkelende oefeningen geven inzicht en richting aan uw eigen ontwikkeling.
U zult het zelf moeten ervaren! In de spanning tussen tekst, afbeeldingen en gedichten zal uw verbeeldingsvermogen over goed leiderschap als vanzelf worden geactiveerd. Rens gaat met u op zoek naar hoe woorden en beelden op u van toepassing zijn. Deze bijeenkomst kan u helpen in uw eigen zoektocht omdat er wordt terug gegrepen naar de grondstructuur van leiderschap. Tevens wordt dit thema geplaatst in de tijd.

Klik hier om een reactie hieronder te laten

Laat een reactie achter: