20: Ben Tiggelaar en Reind Loggen


 

Werkplaatsbijeenkomst van de Laergroep

Effectief Leiderschap: Houd de zaag scherp!

Een inspirerende bijeenkomst van de Laergroep met Ben Tiggelaar en Reind Loggen

vrijdag 3 juni 2005, Parc Spelderholt in Beekbergen.

Kunnen ‘de 7 eigenschappen van Effectief Leiderschap’ van Stephen Covey ook uw organisatie van binnenuit vernieuwen?
‘Leiderschap kenmerkt zich door het goede voorbeeld te stellen, duidelijkheid en verantwoordelijk zijn en anderen in staat stellen hun werk goed te doen. Dat is niet simpel. Maar het vereist karakter en discipline.’ (Covey)
Voelt u zich ook aangesproken door de uitgangspunten van Covey, zou u ze ook graag bij u zelf willen toepassen en wilt u ook graag uw zaag scherp houden (7e eigenschap van Covey)? Dan biedt De Laergroep u de mogelijkheid om in kleine kring en onder de bezielende leiding van Ben Tiggelaar en Reind Loggen de uitgangspunten te toetsen, te bediscussiëren en in praktijk te brengen. U bent van harte welkom !
Over Stephen Covey

Stephen Covey schreef het bestverkochte managementboek van de afgelopen eeuw: De 7 eigenschappen van Effectief Leiderschap. Het bracht Covey wereldroem en zorgde ervoor dat verschillende wereldleiders en grote organisaties als o.a. Unilever, IBM en AT&T hem in de arm namen als adviseur. Bovendien is Stephen Covey oprichter van een leiderschapsinstituut dat wereldwijd opereert. Steeds meer grote organisaties trainen al hun medewerkers in deze 7 eigenschappen.
Naar schatting werden van dit boek in de afgelopen vijftien jaar meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en nog altijd staat het in de bovenste regionen van veel management top -10’s.
Management Literatuur maart 2005, nr. 1! In de ‘7 Habits’ gaat het over de gewoontes die we allemaal zouden moeten ontwikkelen om

  • beter leiding te geven aan onszelf (persoonlijk leiderschap) en
  • beter te kunnen samenwerken (gedrag, groei, verandering en innovatie) met anderen.

Op gevarieerde en interactieve wijze (learn, teach and do) zal Ben Tiggelaar tijdens de bijeenkomst ingaan op de inspirerende ideeën van Stephen Covey. De volgende vragen passeren hierbij de revue:

  • Wie is eigenlijk Stephen Covey?
  • Wat heeft u aan deze inzichten in de dagelijkse praktijk?
  • Wat is de ‘8e habit’, waarover recent van Coveys hand een nieuw boek verscheen?
  • Hoe uniek en hoe toepasbaar is het denken van Covey?

Reind Loggen is oud-medewerker van Stephen Covey. Als manager Personeel, Ontwikkeling en Projecten heeft hij Covey’s ideeën in de praktijk van De Twentse Zorgcentra geïntroduceerd en met succes geïmplementeerd. Reind Loggen neemt u mee bij de stappen die hij heeft gezet: hoe het begon, wat de succesvolle en belemmerende factoren waren en hoe het nu met de implementatie ervan staat. Een verhaal uit de praktijk dus!